reklama

Na Zelený čtvrtek narazí hostinští sudy se Zeleným pivem

13. 4. 2019
Přesně na Zelený čtvrtek narazí hostinští sudy se Zeleným pivem – nejslavnější speciální třináctkou, která se vaří v pivovaru Starobrno už čtrnáct let. Zelené půllitry tak opět přivítají svátky jara. Za zeleným speciálem ale není potřeba se vydávat daleko. Postupem času si našel své místo na výčepech po celém Česku. Čepovat se bude například v Pizze Sever v Hrádku nad Nisou nebo českolipském Yukonu.
Na Zelený čtvrtek narazí hostinští sudy se Zeleným pivem
Foto: od autorky TZ

Přípravy na Velikonoce v pivovaru Starobrno začínají dlouho dopředu. Zelené pivo se letos vařilo 19. února a na jeho přípravě se podílel i nový sládek Starobrna Svatopluk Vrzala, který je jedním z pamětníků z doby, kdy s ním ve Starobrně začínali.

 Třináctka Zelené pivo se celých dlouhých čtrnáct let připravuje podle stále stejné receptury. Vaří se z kvalitní vody, speciálního světlého ječného sladu z Moravy a žateckého poloraného červeňáku (chmele) tradičním způsobem na dva rmuty. V přesně daný okamžik se do mladinové pánve přilévá speciální bylinný výluh z několika druhů bylin. Do piva se přidává i likér. „Zelená barva našeho piva je tedy kombinací několika důležitých faktorů. Používáme světlý ječný slad, vyráběný pouze pro tuto příležitost. Nezbytností je bylinný výluh a likér. Suroviny a ingredience spolu s unikátní technologií dělají Zelené pivo tím, čím je,“ konstatoval výrobní ředitel Milan Schramm. Letos mají milovníci piva v Čechách a na Moravě k dispozici 4 500 hektolitrů, na Slovensku pak 510 hektolitrů Zeleného piva.

Zelený speciál si v Libereckém kraji dáte:

Česká Lípa (Cash & Carry, Konírna, Restaurace Astra, Pivní bar - Holý vrch, Yukon, Hostinec Horník, Chmelnice u Pepy, Restaurace U Bohouška, ČAPKÁRNA penzion, Sport Klub Marčelo), Dubá (Dřevčická Hospůdka), Harrachov v Krkonoších (Restaurace Za pecí), Hrádek nad Nisou (Pizza Sever, HR -Gril), Jablonec nad Jizerou (Hotel Krakonoš), Kamenický Šenov (U Kulaté Báby), Nový Bor (Krušovická hospůdka Nový Bor, Pizzerie Mama Mia), Ralsko (Hospůdka Hradčany), Sloup v Čechách (Restaurace u pánů z Dubé), Zákupy (U Vlků), Zásada (Restaurace Ve vrších).

 

 

TZ
czocha
20. 4. 2019 19:38 Majestátní, připomínající moravský Bouzov, se na skále nad Lešňianským jezerem vypíná Czocha. Polský zámek blízko Frýdlantu i jeho romantické okolí stojí za návštěvu. Je otevřen.
obří sud
20. 4. 2019 16:31 Velmi rušno je nyní u Obřího sudu nad Lázněmi Libverda. Cyklisté a výletníci restauraci mají za cíl svých výletů. Objekt je ale stále na prodej. Realitní kancelář jej nabízí za 17,9 milionu.

 

hospoda
20. 4. 2019 16:00 Stylová Hospoda Na Růžku je nově otevřená na rohu liberecké ulice Gutenbergovy a Zámeckého náměstí. To je hned vedle známé futuristické sochy Koule.
sm
20. 4. 2019 12:04 S ročním předstihem hledají Semily firmu, která postaví mateřskou školu za zhruba 85 milionů korun. Pro devítitisícové město jde o jednu z klíčových investic.
reklama
Kalendář
po
út
st
čt
so
ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
duben
2019
reklama
GENUS PLUS TÝDEN (www.genusplus.cz) nebo (www.tydenvlk.cz) – společný zpravodajský a publicistický server. Provozuje GENUS TV a.s., Rumunská 655/9, 460 01 Liberec, IČ: 48291927. Společnost je zapsána v OR vedeném Krajským soudem v Ústí nad Labem, odd. B, vložka 439. Kontakt: net@genusplus.cz. U nevyžádaných příspěvků považujeme jejich zaslání za souhlas k případnému bezplatnému zveřejnění včetně dodané obrazové informace (foto, video apod.).